Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ευτυχώς απέθανε

"Μόλις σκοτώσατε την Τρόικα".
"Γουάου"!
Στιγμές περηφάνιας και εθνικής ανάτασης που, αλίμονο, απ' ότι φαίνεται ανήκουν στο παρελθόν. Η νεοσυσταθείσα κυβέρνησή μας πραγματοποιώντας ένα ομολογουμένως θεαματικό τριπλό άξελ, τριπλό λουτς, διπλό τόλουπ και φλιπ, ζαλίστηκε για τα καλά, προσγειώθηκε σε θέση αποκλίνουσα κατά 180ο από την αρχική και άρχισε να μας τα μπερδεύει. Απέκτησε νέο λεξιλόγιο, το οποίο και εμείς σαν καλοί μαθητές δεν αργήσαμε να αποστηθίσουμε, όπου:
·  τρόικα = θεσμοί.  Η τρόικα πέθανε, τη σκοτώσαμε άρδην, ζήτω οι θεσμοί!
·  δανειστές = εταίροι. Ο εταίρος, η εταίρα και το μικρό πορνίδιο η Ελλάς…
·  μνημόνιο = πρόγραμμα. Με όρους και εφαρμοστικούς νόμους που εξακολουθούν να τσούζουν, όπως κι αν το ονομάζεται αγαπητοί εταίροι Ευρωπαίοι.
·  διαπραγμάτευση = θα το παίξω πρώτα λίγο μάγκας και μετά θα κάνω την κωλοτούμπα. Ουδέν σχόλιον.
Μήπως μας περνάτε για ανίδεους, αγράμματους, καθυστερημένους; Πώς γίνεται τη μια να λέτε ότι δε θέλετε χρήματα, θέλετε χρόνο και μετά να δηλώνετε πως δεν υπάρχουν λεφτά να πληρωθούν οι δόσεις του ΔΝΤ, οπότε και τη θέλετε τελικά μια χρηματοδότηση; Πώς είναι δυνατό να επιμένετε ότι δεν διαπραγματεύεστε άλλο με την Τρόικα και μετά να κάνετε ακριβώς αυτό; Πώς μπορείτε να κοροϊδεύετε έναν ολόκληρο λαό,  που αποφάσισε επιτέλους να βγει στις πλατείες και μετά να αρχίζετε τις πιρουέτες; Πριν ένα μήνα το ποσοστό σας ήταν 36%, πριν δύο εβδομάδες έφτασε κοντά στο 80%, τώρα όμως πού βρίσκετε αλήθεια;
Είναι γεγονός ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ομοιογένεια. Στις τάξεις του μπορεί να συναντήσει κανείς δυσαρεστημένους πρώην κομμουνιστές, τροτσκιστές, αναρχικούς, αλληθωρίζοντες ΠΑΣΟΚους που αναζητούσαν καρέκλα μετά την ελεύθερη πτώση του πάλαι ποτέ δοξασμένου πράσινου σοσιαλιστικού κινήματος κ.ο.κ. Γι’ αυτό και είναι λογικό να μην υπάρχει απόλυτη συμφωνία στις απόψεις των στελεχών του. Ο κ. Γλέζος για παράδειγμα, ιστορική μορφή και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θεώρησε καθήκον του να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό, γιατί, όπως και ο ίδιος, πίστεψε ότι το αρχικό “ΌΧΙ” που ακούστηκε από την κυβέρνηση θα ήταν και πραγματικό. Οι τριγμοί και η φαγωμάρα έκαναν την εμφάνισή τους πιο ξαφνικά και από καλοκαιρινή μπόρα.
Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης από την άλλη, άρχισε τα κονέ με τον κ. Κουτσούμπα, γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, αφού φάνηκε ότι μάλλον απογοητεύτηκε ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο παρελθόν είχε φέρει και μια (υπουργική) γυροβολιά τη Νέα Δημοκρατία.
Ναι, έχουμε συνηθίσει σαν λαός τόσο πολύ τις αλλαγές της διάθεσής σας και τις αλλαξοκωλιές σας κύριοι, που πλέον δεν αιφνιδιαζόμαστε και πολύ εύκολα. Το ελληνικό κείμενο, λέει τώρα ο υπουργός οικονομικών μας, ήταν επίτηδες ασαφές, επειδή έτσι το ζήτησαν οι εταίροι, προκειμένου να το περάσουν εύκολα και να το ψηφίσουν τα κοινοβούλιά τους. Μήπως όμως η ασάφεια αυτή βολεύει και σας, προκειμένου να το προσαρμόσετε και να το πασάρετε όπως σας συμφέρει στον μπουχτισμένο πια από ψέματα ελληνικό λαό;
Και αυτή την πιπίλα ότι η διαπραγμάτευση προϋποθέτει και συμβιβασμούς, να μην την ξανακούσω παρακαλώ. Αν είναι έτσι, έπρεπε να μας προειδοποιήσετε εξ’ αρχής ότι όσον αφορά τις προεκλογικές σας εξαγγελίες και υποσχέσεις, θέλετε να τις πραγματοποιήσετε όλες, θα παλέψετε για τις μισές, θα σας εγκρίνει το ένα τρίτο το Eurogroup, από αυτές θα απορρίψει η Γερμανία τα πέντε όγδοα και τελικά θα καταφέρετε τέσσερις μόνο και μάλιστα λειψές. Αυτά τα τέσσερα νομοσχέδια που έρχονται από βδομάδα. Και πολλά μας είναι.  

A. Pineli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου