Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Εμπιστευτείτε το... ροζ






Η καινούρια διαφήμιση του Vanish ροζ επιδεικνύει διάφορους τρόπους αντιμετώπισης "σκληρών" και επίμονων λεκέδων, όπως λάδι, σάλτσα κλπ. Λοιπόν, υπάρχει κανένα απορρυπαντικό για τους επίμονους  λεκέδες απ'τα κακάκια που αφήνουμε απ' τη χαρά μας στα βρακάκια, παρακολουθώντας τη νέα μας σούπερ κυβέρνηση να "χορεύει" (το χορό του Ζαλόγγου ή του Ησαϊα) με την Ευρώπη και τους δανειστές της; Ή θα συνεχίσετε να μας τα πρήζετε με τη σοκολάτα και το γρασίδι;

Γιατί μπορεί το όχι μας να μην είναι και πολύ φανατικό, (τύπου Μεταξά), πιο πολύ με "Όχι μεν, αλλά" μοιάζει, αλλά πόσο καιρό αλήθεια έχει να ακουστεί έστω κι αυτό σ' αυτή την κακόμοιρη χώρα; Απ' την τόση περηφάνια μας λεκιάσαμε τα εσώρουχά μας και για πρώτη φορά περιμένουμε εναγωνίως να παρακολουθήσουμε τις ειδήσεις - του Alpha, όχι του Star, γιατί ο κ. Χατζηνικολάου είναι σε οίστρο τελευταία (δεξιούλης μου φαίνεται) και με αγχώνει... Περιμένουμε εναγωνίως και καμιά διαφήμιση απορρυπαντικού της προκοπής, μια και τώρα, όπου να 'ναι, λίγο μετά τις προγραμματικές και το Eurogroup, θα έχουμε λεφτά να αγοράσουμε μέχρι και το Essex. Σίγουρα πράματα.

Αφού το υποσχέθηκαν. Θα έχουμε αύξηση στους μισθούς με μηδέν απολύσεις στανταράκι, 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους, (εσείς που προλάβατε να πεθάνετε καλά να πάθετε), μείωση στο ηλεκτρικό ρεύμα, κατάργηση του 1 ευρώ στις συνταγές και του πεντάευρου στα νοσοκομεία (όσοι βιαστήκατε να σπάσετε το κεφάλι σας.. κακό του κεφαλιού σας), επαναπρόσληψη απολυμένων (εκτός από μένα γαμώτο), ευνοϊκές ρυθμίσεις για κόκκινα δάνεια, για χρέη στο δημόσιο, στα ταμεία, στης Μιχαλούς, στο Μιχάλη Χατζηγιάννη και τον Χοσέ Αρμάντο Ντε Βασκόν Σέλος. Τα νερά από τις πλημμύρες θα αποτραβηχτούν, οι σεισμοί στον ελλαδικό χώρο θα απαγορευτούν με ειδικό νομοσχέδιο, το Κιλκίς θα αποκτήσει θάλασσα χωρίς πέτρες και αχινούς, ο Άη Βασίλης έρχεται, οι νεκροί θα αναστηθούν και οι ζωντανοί δε θα πεθάνουν ποτέ.

Και όλα αυτά τυλιγμένα με φιόγκο και με την ευχετήρια κάρτα των ΔΝΤ, ΕΚΤ και δε ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΟΥ επάνω, αναγράφουσα: "Please, take your time! Σας περιμένουμε να μας ξοφλήσετε όταν θα είστε έτοιμοι, ω Έλληνες, εσείς, φωστήρες των εθνών".

Όχι λοιπόν, δε θα κρατήσω μικρό καλάθι. Και στην επόμενη συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνησή μας, θα πάω κι εγώ.  Αρκεί να μη βρέχει. Ή να μη χιονίζει. Ούτε ο αέρας μου αρέσει. Και ο ήλιος μου λεκιάζει την επιδερμίδα. Αλλιώς όμως θα πάω σίγουρα. Μόνο να έχω βενζίνη. Και να μην έχω πονοκέφαλο. Ή περίοδο. Θα πάω. Τα λέμε εκεί.



A. Pineli

Κι αν υπερβάλλω ολίγον τι
για το καλό το κάνω
ελπίδα έχω στην καρδιά
και κάτι παραπάνω.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου