Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Να πέσουν οι μάσκες




Ο νέος "γόης" των ΜΜΕ υπουργός οικονομικών κ. Γιάνης (με ένα ν) Βαρουφάκης, έδωσε μια συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Stern, στην οποία πλέκει το εγκώμιο της κυρίας Μέρκελ Party Girl και του Γερμανού ομολόγου του, κυρίου Σόιμπλε Μπούμπλε Μπούμπλε, ως εξής:
"Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η πιο οξυδερκής πολιτικός στην Ευρώπη με διαφορά"
και για Σόιμπλε "είναι ενδεχομένως ο μόνος ευρωπαίος πολιτικός που έχει τη στόφα του διανοούμενου. Είναι πεπεισμένος Ευρωπαίος και γέννημα θρέμμα της ομοσπονδιακής ιδέας".
Ενώ γενικά για τους "φίλους" μας τα ρομπότ τους Γερμανούς υποστηρίζει ότι είναι "καλύτεροι ευρωπαίοι από ότι οι Γάλλοι ή εμείς οι Έλληνες".
Κοινώς, μας τρέξανε σαλάκια. Βέβαια το γιατί το να είσαι καλός ευρωπαίος είναι προσόν, εγώ δεν το καταλαβαίνω. Και δεν το καταλαβαίνω, επειδή το να είσαι καλός ευρωπαίος προϋποθέτει το να τα έχεις καλά με τη Γερμανία και τις παρατρεχάμενες λαχανιασμένες και καταϊδρωμένες λοιπές καπιταλιστικές τοσοδούλικες ευρωπαϊκές δυνάμεις. Και άντε, εγώ πες δεν είμαι καλός ευρωπαίος. Η Ευρώπη, πόσο καλή έχει φανεί μαζί μου; Πόσο καλή μπορεί να είναι μια Ευρώπη της οποίας το συμβούλιο απαρτίζουν κάποια συγκεκριμένα αρπακτικά με νύχια γαμψά;

Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει να είσαι καλός ευρωπαίος (πέρα απ'το γλύψιμο δηλαδή). Μπας και δε λαμβάνει η Ευρώπη έγκαιρα τον ελληνικό οβολό; Μπας και ξεπεράσαμε το χρέος της Ιταλίας και δεν το πήρα είδηση; Μήπως τα πορτοκάλια μας ήταν πολύ ξινά και η φέτα μας αλμυρή; Ή μήπως καλός ευρωπαίος είναι ο ευρωπαίος που καταδέχεται βρε αδερφέ να κάνει ένα μηνιαίο ταξιδάκι το χρόνο σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα; Και μάλιστα κλείνοντας πάμφθηνα αεροπορικά εισιτήρια, απολαμβάνοντας χαμηλότερες τιμές καταλυμάτων αλλά κατά τα άλλα ξεραίνοντας το σκατό του για να μην ξοδέψει και πολλά και δεν του βγει ο προϋπολογισμός των 40,000 € (τουλάχιστον) ετησίως. Ταυτόχρονα, ενισχύει την οικονομία της χώρας που επισκέπτεται, θαυμάζει τον πολιτισμό και τα αξιοθέατά της, ενημερώνεται και εμπλουτίζει τις ευρωπαϊκές του γνώσεις ως γνήσιος και άριστος πολίτης της γηραιάς ηπείρου.

Σε  αυτή την περίπτωση, όντως οι Έλληνες δεν είμαστε και πολύ καλοί ευρωπαίοι, διότι από την τεμπελιά και τη βαρεμάρα μας (από τι νομίζατε ότι θα πω;) ούτε μέχρι τη Χαλκιδική δε λέμε να συρθούμε, πόσο μάλλον να σηκώσουμε τον σκουριασμένο ποπό μας και να κουβαληθούμε σε έταιρη απολίτιστη και συννεφιασμένη χώρα. Για να μην αρχίσω να λέω ότι όπου και να πάμε το συγκρίνουμε με το σαντουιτσάδικο της Ποπίτσας, το καφέ της Χαράς και το λιοντάρι της Αμφίπολης και ξυνίζουμε τα μούτρα. Γιατί όπως και να το κάνουμε, "όταν εμείς φτιάχναμε πολιτισμό, οι βορειοευρωπαίοι εταίροι μας βαρούσαν ο ένας τον άλλο στο κεφάλι με ρόπαλα". Κλισέ, το ξέρω.

Ενώ οι Γερμανοί... Άλλη ράτσα βρε αδερφέ. Πιστή αλλά και αξιόπιστη, δουλευταρού, φερέγγυα. Πώς λέει το ρητό; Να πάρεις τρακτέρ Belarus, γυναίκα Πόντια και ευρωπαίο Γερμανό. Τώρα θυμήθηκα και τη διαφήμιση: "Ακάκιεεεεεε, ο ευρωπαίος να είναι Γερμανόοοοοος".

Να πέσουν οι μάσκες λοιπόν παρακαλώ, να φανούν οι "καλοί" Ευρωπαίοι. Οι "καλοί" Ευρωπαίοι, αυτοί που αγαπούν αγνά και θερμά την Ευρώπη, είναι αυτοί οι οποίοι, από αγάπη και μόνο, για δεκαετίες τώρα προσπαθούν να την κυριεύσουν, είτε με τα όπλα είτε με άλλου είδους όπλα, αυτά της οικονομικής υποτέλειας και εξαθλίωσης με τα οποία τιμωρούν εμάς αλλά και άλλους "κακούς" Ευρωπαίους. Το καταλάβατε τώρα στραβάδια;

Αυτό δε θέλατε να πείτε κ. Βαρουφάκη;



A. Pineli




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου